فرهنگ و رسوم لر

وارگه

در این مطلب از سایت رسانه لر-حسین عباس پناه به معرفی و معنی کلمه وارگه می پردازیم؛امیدواریم مورد توجه شما خوبان واقع شود…

کلمه “وارگه” یک واژۀ معروف در گویش بختیاری است. بختیاری ها از زمانهای بسیار قدیم یک ایل کوچ­ رو بوده­ اند. بیشتر اوقات خود را به رفت آمد بین مناطق گرم­سیر و سرد­سیر گذرانده اند.

شغل اصلی آنها دامداری میباشد،محل سکونت گرم­ سیر آنها در خوزستان و دامنه های جنوبی زاگرس مرکزی و محل سرد سیر آنها استان چهارمحال بختیاری میباشد.
فاصله بین محل سکونت سردسیر و گرمسیر بین250الی 350کلومتر میباشد که برای طی کردن این مسیر 15 الی 22 روز طول میکشد.

در فاصله این مسیر مکانهایی برای اطراق کردن و استراحت افراد و دام­هایشان انتخاب میکردند که به این مکان ها «وارگه»می گفتند.

“وارگه ” واژه ایست ترکیبی از کلمه (وار) به معنی خانه و اساس زندگی و گاه یا همان گه به زبان بختیاری(گه) پسوند اسم ساز به معنی مکان.این مکان مکانیست موقت اما ویژگی های خاصی دارد.

معمولا امنیت در این مکانها بالاترین اهمیت و نزدیکی به آب و علف در اولویتهای بعدی می­باشند.

پس در واقع وارگه به محل اطراق ایل در حال کوچ میگویند که با گذر زمان در بین بختیاریها به یک واژه عمومی تبدیل شده؛بطوریکه به تمام مکانهای اطراق عشایر وارگه میگویند.

شما می توانید دیگر رسوم موجود در سایت را از این لینک مشاهده کنید.

حسین عباس پناه

حسین عباس پناه هستم 20 سالمه ساکن استان خوزستان شهرستان گتوند و با افتخار فرزندی از قوم لر هستم... از 14 سالگی با ساخت برنامه اندرویدی اصالت بختیاری فعالیت فرهنگی خودم رو شروع کردم... رشته تحصیلی من کامپیوتر گرایش نرم افزار هست و توی حوزه های طراحی گرافیک،طراحی وب و سِئو فعالیت میکنم و سعی دارم با کسب تجربه های بیشتر بتونم همچنان به قومم لر و همتبارانم خدمت کنم...

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا